Jag är en figurativ konstnär med olja som främsta medium. I grunden är jag också utbildad psykolog och förmodligen har mitt intresse för det mänskliga psyket färgat av sig i mitt val av motiv. Den mänskliga formen, oavsett om det är en kropp eller ett ansikte, är lika fascinerande som utmanande att försöka hitta essensen i. Komposition och färg tänker jag på nästan hela tiden, även när jag inte står framför staffliet.
Sommaren 2017 hittade jag och min sambo Hanna vårt drömhus vid ett naturreservat utanför Båstad på idylliska Bjärehalvön i Skåne, och här trivs vi oförskämt bra bland betande kor, hästar och getter.
Jag har haft några separatutställningar och jurybedömda utställningar sedan jag började visa min konst offentligt 2012, vilket du kan höra mer om i en intervju med Sveriges Radio.
I mitt tycke finns det ett intimt samband mellan olja och duk som inget annat medium kan tävla med. Därför försöker jag attackera målningarna så ärligt och intuitivt som möjligt. Jag gillar att måla i flera lager med olika texturer och abstrakta former som faller på plats först mot slutet.